onsdag 2 mars 2011

mer om tecken

Senaste besöket hos logoped Annika gick bra. Hon lärde oss hur man kan lära in tecken på roliga sätt, tex genom att spela memory.
Hon sa återigen att Jonathan är på hugget, att han vill kommunicera och att han snappar upp alla tecken vi lär oss. Så vi behöver lära oss fler och hela tiden ligga steget före.

Här hemma går det framåt. Jonathan kan många tecken och han använder sig av dem. Det märks i de situationer då han inte vet hur han ska göra sig förstådd. Då tar han hjälp av sina tecken.

Det muntliga språket har lossnat lite!! Han säger "Onja" om Ronja och "Becca" om Rebecca! och "låt" för förlåt. Det är tack vare vi kör med tecken, det stimulerar språkutvecklingen.
Det känns väldigt bra att vi började med det.

På förskolan säger dem också att Jonathan är jätteduktig. Att han lär sig snabbt och att han vill kommunicera. Ibland är det svårt att förstå honom, men han är envis! Han försöker då göra sig förstådd på fler sätt. Det känns väldigt skönt att han inte ger upp, för det hade ju varit tusen gånger värre... Idag kom han hem och tecknade "fiskbullar" för det åt dem till lunch idag!

Här hittade jag en KANONbra sajt där man kan lära sig tecken!
Micke och jag sitter på kvällarna och försöker lära oss en del av dem.

http://www.ur.se/teckensprak/flash_holder.html

Denna sidan fick jag som tips ifrån förskolan.
Där kan man lätt söka sig fram, när man letar efter något särskilt ord:
http://lexikon.ling.su.se/fmi/iwp/cgi?-db=Digital%20version%20av%20Svenskt%20teckenspr%C3%A5kslexikon&-loadframes

Inga kommentarer: