onsdag 15 augusti 2012

Fotboll START och tillbaka på förskola idag onsdag!

Idag var en milstolpe för Jonathan. Han började sin nya aktivitet FOTBOLL.
Varje ons ska han nu spela fotboll (ifall han tycker om det).
Det började som sagt idag på Södra utmarkens fotbollsplan. Det var 2 ledare som verkar jättebra.
Jonathan får prova 3-4 ggr innan man behöver betala. Det tycker jag var jättebra, för det är ju svårt att veta efter en gång. Så vi får se!

Idag höll det på i 50 minuter. Först lite samling och sedan lekar av olika slag. Som vanligt backade Jonathan när det kom till "kull-lekar", dvs när man ska bli tagen........han tycker INTE om sådana lekar.. Men en av tränarna hann fånga upp honom och så var den tillsammans. Det blev jag jätteglad över att se! Det är inte alla vuxna som har den kollen att ett barn behöver lite extra stöd eller push för att våga. Sedan var den tränaren med Jonathan i andra lekar och då gick det jättebra. Det kändes som om J. var stolt och glad över att han var med!
De fick sedan testade att sparka bollen, som en slags stafett. Och till slut delades dem in i lag för att köra en liten match! Det var roligt att se hur dem sprang fram och tillbaka utan att egentligen veta vad dem skulle göra! Men det lär dem väl sig som sagt!
Jonathan och några andra hade inte riktigt samma bollkänsla som en del andra smågrabbar. Men det är ju också en träningssak.
Det verkar som om han trivdes och tyckte om ledarna. Han sa att han ville komma tillbaka, så det gör vi nästa vecka!

Vår grannpojk Viktor är också med i samma lag, det gör det hela roligare!

Värt att nämna är att barnen började sin förskola idag onsdag, första dagen efter sommarlovet.. Kerstin var ledsen när jag lämnade men sedan hade det tydligen gått bra!
Inga kommentarer: